U petak od 10 do 12 sati na Narodnom trgu uz učenike trećeg razreda, smjera tehničar nuticionist, Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića obilježen je Dan jabuka. Oni su zajedno s profesorima predstavili proizvode od jabuka: sušene jabuke – čips od jabuka, muffine od jabuka i sirove jabuke.
Od 9.00 sati učenici ostalih usmjerenja prehrambeni tehničari, cvjećari, mesari, pekari, agro turistički tehničari i veterinarski tehničari prezentirali su školu na Sajmu poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u Arsenalu.
Svjetski dan jabuka
Sveučilište u Zadru, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu je za ovu priliku doniralo školi 30 kilograma jabuka. Sveučilište uzgaja jabuke i vinovu lozu na poljoprivrednom dobru Baštica , te primjenjuje sve metode za sustav integrirane proizvodnje. Sustav integrirane proizvodnje se provodi pod nadzorom stručnih osoba i predavača, te je poljoprivredno dobro ujedno i poligon za edukaciju studenata. Korištenje agrotehničkih i pomotehničkih mjera, te planirano provođenje zaštite i uzdržavanja tla u ovakvoj proizvodnji daje rezultate u optimalnim prinosima i visokokvalitetnim plodovima koji su vrijedna i zdrava namirnica u ljudskoj prehrani, čime se garantira nutritivna vrijednost u bogatom sadržaju vitamina, minerala, enzima, organskih kiselina, voćnih šećera te drugih važnih mikronutrijenata koji imaju antioksidativne i druge blagotvorne učinke na zdravlje. Ovakvim načinima proizvodnje u kojima se upravlja biološkim potencijalom pojedine sorte, te se u sustavu vrednuju i planiraju ekološki aspekti u potpunosti se proizvode zdravi plodovi gdje se može potvrditi kvaliteta ploda bez ikakvog prisustva rezidua .
Uz učenike su na štandu davale smjernice za prehranu i profesorice prehrambene grupe predmeta. Cilj učenika, smjera tehničar nutricionist je poticati svjesnost građana o važnosti unosa jabuke i njene zastupljenosti u svakodnevnoj prehrani.