Blagdan sv. Josip Radnik kojeg 1. svibnja slave mještani župe Plovanija i tim povodom na Plovaniji traju Dani Plovanije, najavili su bogat program kojeg će ove godine obilježoiti prva fritaja.
No, prvo su organizirali mještane tog gradskog kvarta u akciji branja šparoga, koja će biti 29. travnja. tako osvježeni, sutradan, 30. travnja mogu se odazvati na dobrovoljno darivanje krvi (DDK sv. Josip Plovanija)
Prvog svibnja će biti turnir u košarci i fešta u večernjim satima.
Fritaja, sačinjena od 1000 jaja, divljih šparoga te od zadarskih tartufa bit će od 18.30 sati.
Kako se po prvi put u Dalmaciji, a tako i u našem Zadru i Županiji priprema fritaja sa 1000 jaja, divljim šparogama i što je naročito interesantno sa tartufima sa zadarskog područja. Ovo je prilika da se i na ovaj način ova vrlo cjenjena gljiva (tartuf) brendira kao zadarska gljiva i samim time uvrsti u kataloge turističke zajednice grada i Županije.
Na ovoj podzemnoj gljivi bazira se veliki dio gastronomije Istre, a koja je po tome poznata i izvan granica Hrvatske te svrstana u sve svjetske gastronomske karte. Mi imamo istu priliku da se i naša Županija profilira kao takva i ova delicija svjetske klase postane prepoznatljivi brend naše Županije (u proizvodnji meda, sira, ulja, rakije, čokolade itd.). Nadamo se da smo u Vama pobudili interes i da ste prepoznali važnost prve takve manifestacije u našem kraju i da ćete nas u tome podržati, a samim time ćete pomoći da se iz ovog malog gradskog kvarta pokrene jedna priča koja može prerasti u veliku gastronomsku priču u korist svih.