ZADAR – Miris svježih daganja obogaćen mediteranskim mirodijama u jako kratkom roku privukao je građane ispred Gradske lože koju su sa zanimanjem promatrali pripremu buzare u sklopu 4. Dana Gastronomije. U fritaju promjera skoro od dva metra danas je na Narodnom trgu stavljeno je čak 250 kilograma dagnji namjenjenih za pripremu buzare, a koja je u podne nestala doslovce u tren.
Pripremanje dalmatinske delicije poneki su ovjekovječili i snimanjem putem mobitela, a jelo je rađeno na način da su u zagrijano maslinovo ulje dodane školjke, češnjak, peršin i bijelo vino. Buzara je potom poklopljena, a delicija je bila gotova za otprilike četrdeset i pet minuta.
Buzaru je inače pripremao predsjednik Udruge kuhara Zadarske županije Renato Kraljev i to uz pomoć učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole. Sve što je skuhano je dakako i podjeljeno, a degustacija dalmatinskog specijaliteta upotpunjena je i s dalmatinskom pjesmom. Građane je tako zabavljala klapa Mediteran, a na glavnom zadarskom trgu bili su postavljeni i štandovi ovogodišnjih sponzora 4. Dana gastronomije u Zadru.
Također, svoj štand imala je i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola na kojem su se svi osnovnoškolci i njihovi roditelji mogli informirati o uvjetima upisa za tu školu, ali i razlozima zato bi upravo ta škola bila njihov glavni odabir.