ZADAR – Hrvatski barmeni su danas u Falkensteiner hotelu – Funimation klubu imali jedinstvenu priliku da o spravljanju koktela uče od najboljeg britanskog barmena koktela Dana Warnera.
Ovaj poznati londonski barmen tamo je danas održao radionicu za odabranu publiku, a koju je uveo u tajne spravljanja jedne od ljeti najpopularnijih barskih mješavina, koristeći pritom Beefeater gin, piće koje se već 150 godina proizvodi u srcu londona i koje se spravlja od čak devet biljnih esencija od kojih prevladava okus bobica smreke.
Uz već tradicionalne koktele poput 'gin tonica', čija povijest seže još daleko u prošlost kada su ga britanski doseljenici doveli iz vruće Indije učinivši ga planetarno popularnim, Warner je prisutne upoznao sa spravljanjem najmodernijih koktela koji su iznimno popularni u londonskim barovima.
Danas 'gin' ima počasno mjesto na menijima mnogih svjetskih poznatih koktel barova, a vrsni londonski barmen izrazio je želju da se u Zadar vrati i ponovno:
-Nadam da ovaj moj prvi posjet nije i posljednji, poručio je Warner.