Nezaposlenost je u Francuskoj porasla, ali uskrsnom zecu posao je osiguran. Unatoč lošim ekonomskim vremenima koja su zadesila zemlju, Francuzi se ne mogu zaustaviti kada je riječ o trošenju novca na čokoladu – pogotovo u ovo doba godine.
U pariškoj palači čokolade, Maison du Chocolat, posao cvjeta. Vrata tog poznatog slatkog dućana ne ostaju dugo zatvorena s obzirom na broj mušterija koje neprestano ulaze pogledati kakve se sve čokoladne delicije nude.
U ovoj palači otišlo se korak dalje pa su se osim uobičajenih slatkih zečeva u ponudi našle komplicirane čokoladne strukture i skulpture. Glavni kuhar, majstor Gilles Marchal, kazao je kako oni nikada neće biti u recesiji jer ljudi žele zadovoljiti svoju čežnju za slatkim. A u njihovu dućanu izbor je doista velik.
Da se naslutiti kako njegove mušterije neće stezati remen već će morati baš suprotno, malo ga opustiti za određenu cijenu. Naime, slatke želje mogle bi vas koštati i do nekoliko tisuća eura.
Svake godine Marchal odabere čokoladnu temu, a ovog se puta odlučio na safari. Radnici to malo egzotično remek-djelo, koje se sastoji od tri životnije, izrađuju 8 sati, a svatko tko ih želi okusiti, mora izdvojiti 115 eura.