Domaći zeleni Njoki
Sastojci za 4 osobe:
500 g krumpira
1 jaje
100 g glatkog brašna
200 g oštrog brašna (i po potrebi koliko smjesa traži)
50 g svježih izdanaka koromača
50 g rikule
50 g ribane grane padane sol
10 g soli
40 g maslaca
Priprema:
Krumpir skuhati u ljusci zatim ga toploga naribati na najsitniji nastavak ribeža.
Ohladiti i zamjesiti tijesto sa jajima, blanširanim zelenilom ( koromač i rikola, koje smo prethodno blanširali i izblendali sa maslacem u finu smjesu) i brašnom. Zamijesimo finu glatko tijesto i oblikujemo njoke i kuhamo ih u kipučoj slanoj vodi, uz dodatak par kapi maslinovog ulja.
Domaći zeleni njoki s kozicama
Sastojci za 4 osobe:
800 g domaćih zelenih njoka
320 g očiščenih kozica
20 g češnjaka
160 g rajčice
40 g rikule
80 ml bijelog vina
40 ml prošeka
80 ml maslinovog ulja
40 g maslaca
4 g soli
Priprema:
U vreloj tavici popržiti kozice na maslinovom ulju, dodati češnjak da zabijeli, podliti sa prošekom, kratko flambirati i ugasiti bijelim vinom. Dodati rajčice, kosanu rikulu, dodati njoke, sve skupa začiniti i na kraju povezati sa ledenim maslacom i par kapi maslinovog ulja.
http://www.facebook.com/ArtHotelKalelarga