U sklopu programa Misec paške soli, ovaj petak, 20. rujna nosi tematski naziv Otočni proizvod, a sve koji posjete ovu manifestaciju tijekom poslijepodneva, očekuje sajam paških rukotvorina i otočnih proizvoda, klapska pjesma te gastro događaj Čokolada i sol. Vlasnik čokoladnice NADALINA i prvi hrvatski proizvođač „bean to bar“ čokolade, Marinko Biškić, u magazinu soli prezentirat će slastice sa soli, ali i sve druge proizvode svoje čokoladnice, koje će zasladiti sve posjetitelje.
Čokolada ‘Nadalina’ čiju recepturu potpisuje Marinko Biškić, prva je hrvatska čokolada koje je dobila zlatnu medalju natjecanja Academy of chocolate u Londonu.
Jutarnji program rezerviran je za Jutra u poljima soli Solane Pag uz edukativne priče, branje soli te mogućnost kupovine proizvoda Solane Pag po akcijskim cijenama. Ali rezerviran je i za radionice suhozidne gradnje pa svi koji se nađete na otoku Pagu ili ste u blizini, posjetite ova događanja i uživajte u autohtonim otočnim proizvodima.
Ulaz je na sva događanja besplatan.