Šesto izdanje zadarskog Tuna, Sushi & Wine Festivala počinje u ponedjeljak, 16. svibnja na Trgu Petra Zoranića službenim otvorenjem u 10 sati i trajat će punih šest dana – do subote, 21. svibnja.
Ovogodišnji festival bit će bogat prvenstveno gastronomskim događanjima i ponudom, ali i izložbama i večernjim glazbenim programima tijekom zadnja dva dana Festivala, petak i subotu. Sva događanja su smještena u veliki šator na Trgu Petra Zoranića u kojem će se se održavati cooking show programi poznatih zadarskih kuhara i restorana.
Program za ponedjeljak
10 h – Službeno otvorenje GASTRO PIJACE na Trgu Petra Zoranića
Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića od 10 – 13:30 h
Plava riba na tradicionalni način; Sushi
Cooking show: ROBERT PINTO
Restorani: Kornat, Trattoria Mediterraneo
Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar
Srednja škola Biograd n/m
Vinari: Degarra, Fiolić, Kraljevski vinogradi; Ožujsko pivo; Maraska d.o.o. – kokteli
Nastup DJ Mate Kokić – 10 -14 h
Izložba fotografija „Tuna” – Trg Petra Zoranića (Joso Špralja i Jean Marc Saldini)
Izložba fotografija pod nazivom „Ravnoteža” – Atrij palače Cedulin (Danijel Kolega)
GASTRO PIJACA na Trgu Petra Zoranića održavat će se od 16.5. do 21.5.2022. uz svakodnevni cooking show program na vanjskoj kuhinji. Uključuje ponudu na štandovima: Ninska solana, Paška sirana, OPG Zoran Jordan , OPG Babac-Damjanić, OPG Matulić -Pašman, OPG Evelina Birkić, OPG Cvetko Proroković, OPG Režan Damira.
Radno vrijeme eno gastro kutka: svaki dan od 10 do 13:30 h, a petkom i subotom od 10 do 13:30 h te od 19 – 23 h.
Sav prihod od prodaje hrane i piće ide u humanitarne svrhe OB Zadar i Hotelijersko -turističko i ugostiteljska škola Zadar.