Ovogodišnji, deseti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival, održan od 9. do 13. travnja na Trgu Petra Zoranića i u klubu Arsenal, još je jednom potvrdio status vrhunske gastronomske manifestacije s morskim potpisom. U organizaciji Turističke zajednice grada Zadra i uz podršku brojnih partnera, osobito zadarskih marikulturnih tvrtki, festival je okupio ponajbolje japanske i zadarske kuhare te glazbenike iz obje zemlje.
Središnji događaj festivala bila je svečana gala večera održana u petak u Arsenalu. Večeru u pet sljedova pripremili su japanski masterchef Akiyuki Nasu i njegov kuharski tim, uz podršku zadarskih chefova Tomislava Karamarka, Josipa Vrsaljka i Irene Žilić. Chef Nasu, vlasnik restorana il Gastro Sara na Okinawi i veliki poznavatelj dalmatinske kuhinje, predstavio je vrhunski spoj japanske tehnike i mediteranskih namirnica. Posebnu pažnju uzvanika privukla je juha Picasso, dekorirana poput slikarskog platna, kao i glavno jelo koje je kombiniralo tunu u teriyaki umaku, brancina dimljenog na pari i škampe uz finu povrtnu pastu.
Parter Arsenala bio je pretvoren u bogatu banket salu s raznovrsnim finger food jelima, a vrhunac večeri svakako je bilo pripremanje čak 1.540 sushi zalogaja – nigiri, hosomaki i uramaki – koje je izveo chef Nobuhito Okado, japanski kuhar s hrvatskom adresom i processing manager Jadran tune. Okado je izveo i spektakularni Kaitai Show, tradicionalno i precizno rezanje velike tune.
Dašak japanske kulture i energije u zadarsku večer unijeli su japanska gospel pjevačica Hikari Mukai, umjetnica na tradicionalnom trožičanom glazbalu sanshin Uratani Hitomi i popularna samurajska skupina Katanayaichi, poznata po nastupima u samurajskim filmovima.
Emotivni glazbeni trenutak donio je Oliver Jakovčev, poznat i kao Berekin, koji je izveo pjesme legendarnog Olivera Dragojevića u sklopu svojeg projekta Tribute to Oliver.
























Beskorisna agencija beskorisnog ministarstva, sve u svemu, festival uhljeba i zagovornika elementarne nepogode zvane turizam.
Turisti i turizam su u narodu popularni isto kao i uhljebarij TZ
I umjesto da se sakriju i šute što primaju plaću ni za što, oni troše dodatne novce za dernek na koji mogu samo odabrani, u pravilu uhljebi poput njih.
Naravno, sve plaćeno javnim novcem
Hdz:Grad ,Županija, turistička i njihova djeca ,odnosno pomladak,privilegirani hdz pozivnicama.
Skup uhljeba!
Usred nase i podase!
Samo jos jedan propagadni skup hdzeovaca koji je plaćen na račun turističke odnosno građana.
Posljedni ples…
18.05!
I ovaj putujući cirkus,već viđeno sa Rapske fijere iskopiran,Falših glumaca u jeftinoj odjeći.
Paleka i ekipa “uspješno “ispromovirano
već viđenoga po Zadru,Copy paste
.Zašto kad je tako dobro, je turistička dozvolila da svi ugostiteljski sushi restorani propadnu po Zadru.
Lako je kad se mukto dijeli na račun drugih.
bezobrazno je prema drugim sushi majstorima reći da je dotični chef Nobuhito napravio tisuće zalogaja sushija. i da ih je on radio sigurno bi bili bolji, ovako su rolice bile osrednje
RASPRODAJA HRVATSKE – EKO BIOGRAD PRODAN SRPSKOM TAJKUNU LAZAREVIĆU
Nedavno smo pisali o tome kako su radnici “Eko Biograd plus” dobili obavijest da više ne dolaze na posao. Unatoč tome, dolazili su pokušavajući zadržati radna mjesta.

Sms porukom su saznali da je beogradska “Tamiva”( Lazarević iz Beograda), postala vlasnik njihove firme i da ne dolaze na posao dok novi gazda ne odluči što će sa svojim vlasništvom.