U zagrebačkom mixology baru Peaches and Cream održan je prvi u nizu Maraschino Cocktail Challenge, koji je okupio mnoga lica hrvatske mixology scene iz cijele Hrvatske. Ovaj Challenge svojevrsna je uvertira Maraskinog internacionalnog debija jer će ove godine po prvi puta s Maraschinom sudjelovati na prestižnom Berlin Bar Conventu, najpoznatijem svjetskom sajmu u industriji pića. Veliki je ovo korak ka Maraskinom cilju, a to je vraćanja starog sjaja uistinu posebnom zadarskom Maraschinu.
Maraschino Cocktail Challenge organiziran je u dva dijela. Prvi dio bio je zamišljen kao svojevrsni Maraschino Masterclass na kojem su dvojica izvrsnih gostiju i govornika na zanimljiv način približili Maraschino okupljenima pričajući o njegovoj bogatoj povijesti, načinu proizvodnje ovog visokokvalitetnog likera te o njegovoj budućnosti i upotrebi danas.
Igor Županić tako je okupljenim barmenima približio Maraschino kroz povijest, ističući njegovu posebnost i značaj za zadarski kraj. Liker koji se jednom ispijao na europskim dvorovima, uz Maraskinu dobro isplaniranu strategiju, promociju i distribuciju polako, ali sigurno vraća svoju globalnu popularnost. Potvrda za to je i širenje ovog brenda na područje Ujedinjenih Arapskih Emirata i njegova sve veća popularnost na tamošnjoj barskoj i klupskoj sceni. O tome je na Masterclassu pričao Slaven Macura, čovjek koji je Maraschino predstavio Dubaiju.
Drugi dio Maraschino Challengea bilo je natjecanje dvanaest barmenica i barmena iz najpoznatijih hrvatskih mixology barova, koji su ovim povodom osmislili i publici predstavili koktele na bazi Maraschina. Prvo mjesto osvojio je barmen Mate Matić iz splitskog bara Sistema, koji je za ovu priliku osmislio koktel Hemingway’s Word čiji su sastojci Maraschino, Mescal, kozje mlijeko i žuti chartreuse.