Otvoreno je proljetno izdanje Zadar Street Food Festivala na Puntamici, uz Beach bar Bamboo! Sedmo izdanje ove gastronomske manifestacije donosi dobro poznate favorite i izlagače te koncerte renomiranim domaćih izvođača.
Festival je odavno prerastao uvriježeno razmišljanje o prodaji burgera i krumpirića, iako i ove godine nudi najveće uspješnice prošlih sezona i novitete po principu „pecivo, umaci i salate, meso“. U tom pogledu neće iznevjeriti domaći „Burgers & More“ s BarBaq burgerom, American Style, burgerom s tartufima, trostrukim cheeseburgerom ili veganskim burgerom, kao ni Picnic Mingle & Fun sa svojim Smokey cheez burgerom, burgerom od kozica, crnim ili snježnim burgerom s umakom od tartufa. Feral house burgerima s junetinom ili kombinacijama u tortilli i ove godine će mnoge privući u svoju kućicu.
Najveća novost je Fish House kojega je prvog dana prezentirao osobno osnivač i chef prvog ribljeg street food restorana u Rovinju Jasmin Hajrula. Koncept se proširio u Zagreb, uskoro dolazi u Zadar, a na kućicama nudi, slobodno možemo reći, neviđene specijalitete iz mora koje je mogući pojesti „s nogu“, po popularnim cijenama, umjesto u ribljim restoranima. Kušali smo – burger s oradom u mediteranskom stilu, Fritto misto s kozicama, giricama, trljama i srdelama, fish house krumpiriće sa slaninom, srirachom i grana padanom te na kraju nevjerojatni brudet od lignji na palenti. Vama ostavljamo na procjenu burger s tunom, mozzarella sticks i krumpiriće s tartufom.
U neposrednom susjedstvu je uvijek kreativni Maguro, čiji je adut sushi burger s lososom, kao i stalni favorit „azijske“ kućice Katsu chicken, odnosno pileći file u panko mrvicama, koji se služi sa sushi rižom, coleslaw salatom i krastavcima. Oni koji uvijek žele više ovdje mogu naručiti i Chicken bowl (pohani marinirani pileći zabatak) ili Gyoze (piletina s povrćem ili svinjetina). Tasty chicken house izabrat će ljubitelji piletine, bilo u dimljenoj tortilli, burgeru ili u grčkoj salati s piletinom.
Kad se zasitite mesnih ili veganskih specijaliteta, red je otići na palačinke, waffle, sladoled ili barem bubble tea u Sweet house, dok će ljubitelji kapljice kušati vina Zadar Wine Festivala ili neko od stotina pića dostupnih u Bamboo baru.
I da, tu su i izvođači uživo – u subotu dolazi Sandi Cenov, u nedjelju Indira, a sljedećeg tjedna, ponovno za vikend, Petar Dragojević (subota) i za zatvaranje festivala u nedjelju TBF.
Radno vrijeme za vikend i na Praznik rada u srijedu je od 12 do 24 sata, a ostalim danima od 16 do 24. Ulaz na sve koncerte je besplatan.