U petak, 20. svibnja 2011. godine u mjestu Štrigova u Međimurskoj županiji u tamošnjoj sportskoj dvorani osnovne škole otvara se manifestacija Urbanovo- Dani vina u županiji Zrinskih na kojoj je Zadarska županija- županija partner.


Manifestacijom se promovira kultura pijenja vina uz degustacije vrhunskih vina i tradicionalne međimurske kulinarske specijalitete, a sve to na prepoznatljivoj Međimurskoj vinskoj cesti i njezinim vinskim kušaonicama. 

Kako smo naveli, ove godine program Urbanovog pripremljen je u suradnji sa Zadarskom županijom koja će se publici predstaviti svojom bogatom turističkom i eno-gastronomskom ponudom. Na sajmu će sudjelovati Udruga vinara i vinogradara Liburna koja okuplja 12 renomiranih vinara i vinogradara Zadarske županije, Maraska Zadar, Bodulica Ramov, Sandra Babac i Turistička zajednica Zadarske županije. U sklopu nastupa na manifestaciji Urbanovo bit će izložene fotografije Zadarske županije objavljene u nedavno predstavljenoj monografiji Zadarske županije.

Manifestacija „Urbanovo" počinje svečanim otvaranjem na kojem će sudjelovati župan Zadarske županije Stipe Zrilić, a nastavlja se konferencijom za novinare u sklopu koje će između Zadarske i Međimurske županije biti potpisana Povelja o prijateljstvu koja će predstavljati temelj buduće čvršće suradnje.

Predstavljanje Zadarske županije najavljeno je za subotu, 21. Svibnja 2011. godine u 14 sati.