ZADAR- Da su Švicarci odustali od kupnje zadarskog Aluflexpacka, objavila je danas Slobodna Dalmacija. 


Švicarska kompaniji Montana Tech Components, austrijskog investitora Michaela Tojnera, međutim, odustala je od kupovine zadarske tvornice folije prije mjesec dana. Prema našim neslužbenim izvorima u tvornici Aluflexpack već su stigli kupci iz Austrije koji obavljaju dubinsko snimanje, a koji  su, prema ocjeni istog izvora, bolji potencijalni kupci od prijašnjih.

Ulazak "Montana Tech Components" na hrvatsko tržište kupnjom više tvrtki koje su povezane s proizvodnjom i preradom aluminija, označen je velikim zvonima.
Kampanja je krenula u veljači ove godine Četiri mjeseca kasnije iz Beča je potvrđena vijest da je MTC odustao od Valjaonice šibenskog TLM-a. Neslužbeno se računalo da bi transakcija s Hypo bankom, koja zapravo prodaje svoj udio u "Aluflexpacku", trebala biti okončana do kraja kolovoza. No, pregovori su propali i za kupoprodaju zadarske tvornice.
Unatoč neizvjesnosti oko budućeg vlasnika od zaposlenika iz tvornice koja je preimenovana u Aluflexpack Novi, uz tvrtku istog imena sa sjedištem u Umagu, doznajemo kako nekadašnji Folijaplast, koji je godinama zadarski najveći izvoznik, posluje jako dobro.