Razvojna agencija Zadarske županije u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta organizira seminar „Zadružno poduzetništvo" koji će se održati 26.-27. studenog 2012. u prostorima Razvojne agencije Zadarske županije, Grgura Budislavića 99. (Poduzetnički inkubator Novi Bokanjac).

Predmet seminara je upoznavanje poduzetnika sa zadružnim načinom poslovanja, usporedba s ostalim oblicima udruživanja i iskustvima iz zemlje i svijeta. Zadružni oblik poslovanja ima veliku tradiciju u svijetu i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je osnovana prva zadruga (štedno-kreditna) 1862. godine a poljoprivredno zadrugarstvo će za dvije godine napuniti 150 godina neprekidnog postojanja u Hrvatskoj. Zadružni način poslovanja je nužan za opstanak malih proizvođača i za razvoj lokalne zajednice koja je ovu 2012. godinu proglasila međunarodnom godinom zadrugarstva.
Seminar se sastoji od četiri funkcionalne cjeline:
1. pravni okvir u zadrugarstvu (domaća i strana praksa, osnivanje zadruge, odnosi u zadruzi...);
2. ekonomski okvir zadruge na ruralnom prostoru (marketing, planiranje, poticaji, financiranje...);
3. pristup tržištu EU;
4. certificiranje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
Predavač je Zoran Starešina dipl.ing.agr.oec iz Hrvatskog poljoprivrednog zadružnog saveza. Predavač imaja dugogodišnje iskustvo u raznim granama gospodarstva i pravnim oblicima u poduzetništvu, također je certificirani savjetnik za poduzetništvo. Već niz godina bavi se problematikom gospodarstva na ruralnim prostorima.

Ukupno se edukacija provodi u dva dana; u ponedjeljak i utorak u trajanju od 09.00h do 15.00h.

Rok za prijavu je petak, 23. studenog 2012., a prijava je moguća putem pristupnice koja je objavljena na web stranicama www.zadra.hr, na broj faxa 023/492-881 ili e-mailom: [email protected]

Svi sudionici su oslobođeni kotizacije za sudjelovanje na seminaru.