U Zadru se 5. ožujka održavaju besplatni info dani o mogućnostima koje pružaju EU fondovi za urbana područja pod nazivom „Info dan - EU fondovi za urbana područja i primjeri iz poljske prakse" u organizaciji konzultantske tvrtke UHY Savjetovanje d.o.o., poljskog partnera „Udruge B4", HUP-a; te gradova Splita, Dubrovnika, Šibenika i Zadra, suorganizatora MINPO-a te pod pokroviteljstvom Odjela za promociju trgovine i ulaganja pri Ambasadi Republike Poljske u Zagrebu.

Svima je već poznato kako je sinonim za kvalitetnu iskorištenost sredstava iz europskih fondova - Poljska. Na primjerima poljske uspješne prakse, koje u naše gradove donose iskusni poljski partneri iz Udruge B4 te predstavnici Odjela za promociju trgovine i ulaganja pri Veleposlanstvu Republike Poljske u Zagrebu, želimo izgraditi svoju EU budućnost.

Info dani će se održati s početkom u 9.00 sati redom u slijedećim terminima:

• 2. ožujka 2015. SPLIT - VELIKI AMFITEATAR FAKULTETA GRAĐEVINE, ARHITEKTURE I GEODEZIJE, MATICE HRVATSKE 15
• 3. ožujka 2015. DUBROVNIK - DVORANA CORAL - IMPORTANNE RESORT - HOTEL NEPTUN, ULICA KARDINALA STEPINCA 31
• 4. ožujka 2015. - ŠIBENIK - DVORANA SOLARIS - VELEUČILIŠTE ŠIBENIK, TRG ANDRIJE HEBRANGA 11
5. ožujka 2015. - ZADAR - IMPACT CENTAR ZADAR, PUT STANOVA BB

Koncept izlaganja zasigurno će naići na odobravanje s obzirom da osim informacija na temu što će se moći financirati do 2020. kroz strukturne i kohezijske fondove i kako, sadrži uspješan primjer poljskog grada čiji
razvoj možemo primijeniti i na našim gradovima, gradskim subjektima i poduzetnicima.

Također, prezentacije sadrže sve važne informacije i praktične smjernice za financiranje poduzetničkih projekata posebice u turizmu i industriji sredstvima EU kroz natječaje u 2015. godini.