Na Kolegiju gradonačelnika donesena je odluka o dodjeli poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru koji je preimenovan u Inovativni Zadar.

Među četvero zadarskih poduzetničkih djelatnosti, prostor su na korištenje dobile i mlade pivarke iz zadruge Brlog. One će tako sljedećih pet godina imati na raspolaganju 53 metara kvadratnih za proizvodnju "Plavuše", zanatskog piva prve hrvatske zadružne pivovare.

Osim proizvodnje piva, u Inovativnom Zadru sada će se nalaziti i djelatnosti proizvodnje snack delicija i marmelada (Drmić j.d.o.o), proizvodnja i ugradnja AI I PVC stolarije od strane Profectus te savjetodavne usluge Driope Euro Consulting-a.

- Ovom odlukom četiri zadarska poduzetnika dobit će ono što im je u ovom trenutku najpotrebnije, a to je kvalitetan prostor za rad. Posebno nas veseli što se njih troje bavi porizvodnom djelatnošću, rekao je Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i obrtništvo.

Odlukom Povjerenstva za odabir poduzetnika za zakup prostora u Inovativnom Zadru, dodatni poslovni prostor dodijelit će se i starom korisniku Helmotz sistemi koji je iskazao potrebu za istim zbog povećanja broja zaposlenih. 

- Tvrtka je ušla u inkubator prije nepunih godinu dana, imala je samo jednog zaposlenog, danas ih ima pet, a planiraju zaposliti još njih dvoje.

Donošenjem ove odluke, svi poslovni prostori u inkubatoru bit će u cijelosti popunjeni.