ZADAR - Tankerska plovidba prikazat će svojim dioničarima dobit od 118.5 milijuna kuna. Do tako dobrog poslovanja u prošloj godini došlo je zbog prodaje tankera Alen Veliki. Dioničari će dobiti dividendu u iznosu od 42,95 kuna po dionici. Dividenda će se isplatiti iz dijela zadržane dobiti ostvarene u 2006. i 2007. godini u ukupnom iznosu od skoro 24 milijuna kuna.
Dobit iz prošle godina od 118.5 milijuna kuna Tankerska plovidba će u cijelosti zadržati. Do dobiti je došlo ponajviše zbog prodaje tankera Alen Veliki u 2015. godini. Da nije bilo prihoda  od te prodaje, poslovnu godinu bi završili s gubitkom, kazao je predsjednik Uprave Mario Pavić. Alan Veliki je bio star 12 godina. Zbog starosti pojedinih brodova u floti Tankerske plovidbe na „dokovanju" je lani bilo čak osam brodova. Škver za takve brodove traje i do 20 dana tijekom koji postoji trošak posade, samog dokovanja od 300 tisuća do milijun dolara, a nema prihoda od prijevoza.
Tankerska plovidba je jedan tanker prodala a dva nova naručila. Prošlog je ljeta potvrđena narudžba gradnje dva aframax tankera u južnokorejskom brodogradilištu. Njihova je nosivost od 80.000 do 120.000 dwt i traženi su kod velikih prijevozničkih poslova za velike luke Svijeta.