U petak, 4. studenog, u prostorijama Inovativnog Zadra na Novom Bokanjcu održat će se prvi Rentlio Meetup!

Dovođenjem zanimljivih i uspješnih gostiju predavača te njihovim povezivanjem sa Zadrom i zadarskim tvrtkama Rentlio želi podržati razvoj zadarske IT i poduzetničke scene na najbolji mogući način - umrežavanjem ljudi, razmjenom ideja i rušenjem mitova. Rentlio Meetup je besplatan za sve posjetitelje uz prethodnu registraciju na https://goo.gl/rYZomN

Na prvom Rentlio Meetupu predaje Marko Velić iz Zagreba koji će sve zainteresirane upoznati s poslovnom primjenom umjetne inteligencije.

Kroz zanimljive primjere iz prakse bit će predstavljeno istraživanje i razvoj koje provodi Data Science odjel Styria grupe. Prikazat će se poslovni slučajevi i praktični primjeri primjene strojnog učenja u obradi teksta, slike i ostalih podataka. Kako identificirati poslovne prilike? Kako monetizirati podatke? Kako računala razumiju hrvatski jezik? Kako računala razumiju slike? Kako izgleda prvi hrvatski mass-scale ML GPU deployment? Strojno učenje, deep learning, neuronske mreže, NLP i računalni vid samo su neke od tema koje će biti obrađene u 90 minuta na prvom Rentlio Meetupu.

O gostu:

Marko Velić diplomirao je 2007. na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Na istom fakultetu, 2014. je doktorirao na temu strojnog učenja. Od 2007. do 2013. kao direktor je vodio malo poduzeće za razvoj informacijskih tehnologija, gdje je bio autor desetak komercijalnih projekata i inovacija od kojih neki uključuju i autorske algoritme strojnog učenja. 2013. godine prelazi u Sveučilišni računski centar - SRCE, Sveučilište u Zagrebu, gdje je radio kao voditelj odjela za analizu podataka. Od početka 2015. vodi Data Science odjel u Styria grupi. Predavač je na Visokom učilištu Algebra, autor desetak znanstvenih radova, nekoliko patentnih prijava, poduzetničkih projekata te dobitnik mnogih nagrada za stručni rad i inovativnost. Kao nezavisni konzultant u domeni strojnog učenja radi za neke od najvećih svjetskih korporacija.