8. Sajam otočnih proizvoda održati će se u Tkonu na Mulu za vrijeme manifestacije Škraping Tkon-otok Pašman 4.3. - subota, s početkom u 10:15 sati i 5.3. - nedjelja s početkom u 8 do 12 sati.

Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. g.

Na području Općine Tkon je 20 proizvoda označeno oznakom „Hrvatski otočni proizvod" od toga 2 nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome Apostola.

Na otoku Pašmanu je preko 30 proizvoda i suvenira označeno oznakom HOP (iz mjesta Tkon, Kraj, Pašman i Neviđane) te treću godinu zaredom otok Pašman osvaja najviše oznaka HOP koju dodijeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Na Sajmu otočnih proizvoda nastupiti će preko 40 izlagača a među kojima su i nositelji oznake „Hrvatski otočni proizvod" sa gotovo svih jadranskih otoka, te se ovaj Sajam ubraja u najveće Sajmove ovakve vrste u Hrvatskoj.

Za izlagače Sajma u subotu 04.03. organizirana je zajednička večera sa nastupom Klape u restoranu „Đardin" u Tkonu od 17:30 sati sa podijelom Zahvalnica, od 20:00 sati u restoranu „Sovinje" u sklopu proglašenja pobjednika Škrapinga 2017. dodijeliti će se i Diplome za najbolji otočni proizvod i suvenir.

u nedjelju 05.03. od 11:30-12:00 sati održati će se u Centru za kulturu Tkon predavanje na temu: „Hrvatski otočni proizvod", predavač: Ljubica Ajduković Ugarković, univ.spec.publ.admn., dipl.pol. voditeljica projekta HOP,

od 12:00-13:00 sati predviđen je obilazak nositelja oznake HOP Tkona (posjet OPG Ante Grdaš i OPG Vesna Zalović).

Smještaj je organiziran na području Tkona, cijena smještaja je 100,00 kn/osoba/noćenje te je organiziran prijevoz autobusom na Škraping iz Zagreba, info na: www.skraping.hr

Rok za prijavu na Sajam je 06.02.2017.

Iznos kotizacije za Sajam je 60,00 kn/izlagač. Kotizacija uključuje zajedničku večeru za izlagače te troškove logistike.

Link prijavnica na Sajam: http://www.sajam-tkon.com/prijava-na-sajam/

Na manifestaciji će nastupiti KUD „Kunjka" iz Tkona..

Organizatori Sajma: JKU „Prvenj", TZ Općine Tkon i Općina Tkon.

Pokrovitelji: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Više informacija o Sajmu na: www.sajam-tkon.com