Sveučilište u Zadru u srijedu je bilo domaćin prve ovogodišnje #DigitalneKarijere, konferencije koju diljem Hrvatske organizira Netokracija, medijski brend posvećen digitalnoj ekonomiji.

U svijet digitalne karijere studente je uveo Netokracijin autor Ivan Brezak Brkan. Naglasio je važnost edukacije i eksperimentiranja te naveo kako digitalna ekonomija cijeni proaktivnost i razumije greške kojih se stoga ne treba bojati.

Gosti prve ovogodišnje Digitalne karijere bili su Mario Buljan, osnivač agencije za digitalno učenje EWYSE, te poznati stand up komičar Ivan Šarić. Osim digitalnih karijera dvojicu inspirirajućih predavača veže i rodni grad - Zadar.

Buljanova priča počinje s „nedigitalom". Kao poslovni trener u jednom je trenutku, zbog okolnosti u kojem se našlo hrvatsko gospodarstvo, morao promijeniti način rada. Kročio je u svijet digitala, a ubrzo su mu se počeli javljati klijenti iz Švicarske i SAD-a i to putem društvenih mreža.

- Digital je divan, milijardu je mogućnosti. U istom trenutku možeš biti na više mjesta, poručio je Buljan.

Danas ne postoji karijera bez digitala, zaključio je Šarić koji je u svom stilu uz smijeh motivirao studente.

- Nemojte se bojati i biti zavisni od drugih mišljenja. Ljudi često zaboravljaju pitati. Strah ih spriječava, a nema razloga za to. Ja možda nisam najsmješniji, ali sam tu, poručio je Šarić. Pozivu na konferenciju odazvao se jer su i njega promijenili „neki ljudi, ideje i rečenice".

- I ako ja mogu nekom drugom to omogućiti, odlično. Bitno je vraćati zajednici, istaknuo je Šarić.

Konferencije u sklopu inicijative #DigitalnaKarijera powered by bonbon namijenjene su studentima i mladima koji možda nisu studirali tehničke smjerove, ali se žele pronaći u digitalnom sektoru koji danas prožima sve industrije. Bilo da su pravnici, ekonomisti, jezičari ili psiholozi, #DigitalnaKarijera im nudi konkretne primjere otkuda krenuti. 

Osim generalnog pokrovitelja, bonbona, #DigitalnaKarijera podržavaju NOA, svjetski priznate domene za digitalnu karijeru .ME, inovacijski partneri Novathon #withPBZ,Megatrend poslovna rješenja,Falkensteiner Hotels & Residences, CARNet i edukacijski partneri SmartNinja Hrvatska.
Više informacija o događajima koji slijede potražite na digitalnakarijera.me