Trgovački sud u Zadru jučer je otvorio stečajni postupak nad dužnikom SAS-VEKTOR d.d. te stečajnom upraviteljicom imenovao Editu Đurkin iz Osijeka. Pozivaju se vjerovnici stečajnog dužnika da u roku od 60 dana od dana objave ovog rješenja prijave svoje tražbine, a razlučni i izlučni vjerovnici podneskom obavijeste stečajnog upravitelja o svojim pravima. Izvještajno ročište zakazano je za 15. veljače 2018. godine, te se u svu imovinu upisuje zabilježba o otvaranju postupka.

Sas-Vektor na dan 26. lipnja 2017. bio je u neprekidnoj blokadi 120 dana sa 1,5 milijun kuna duga. Dužnik u vlasništvu ima nekretnine koje su opterećene razlučnim pravom te je već počeo postupak prodaje nekretnina. Vrijednost opreme i strojeva unutar hale u Poličniku po procjeni sudskog vještaka je oko 3,5 milijuna eura, a opreme i strojeva unutar hale u starom pogonu nasuprot Supernove oko 2,5 milijuna eura, izvijestio je sud dotadašnji direktor Branko Perčinić.

Pri dodjeli predmeta stečajnom upravitelju izuzeti su Edvin Šimunov, Antun Kovačević, Branko Morić i Frane Zvonimir Negro, koji su izvijestili sud da iz osobnih razloga ne mogu obavljati dužnost privremenog odnosno stečajnog upravitelja u novim predmetima.

Kako smo napisali, već ranije vjerovnici koji imaju razlučno pravo na nekretnine - Unimar Rijeka koja potražuje 328 tisuća kuna, Marin Services iz Herceg Novog s potraživanjem od 700 tisuća eura te Erste banka kao najveći vjerovnik kojoj se nije vraćao kredit od šest milijuna kuna, prošle su godine započeli s postupkom prodaj pogona kod Supernove. Ukupna procijenjena vrijednost je 17,2 milijuna kuna.