Iz tvrtke Eko najavili su konferenciju za novinare koja će se održati u ponedjeljak povodom potpisivanja ugovora za izgradnju i nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Gračacu i Pagu, a u sklopu Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Taj posao je dobio Lavčević  Zadar za 17.4 milijuna kuna bez PDV-a. Nadzor će obavljati zadarska tvrtka Civil Engineering Consultancy u vlasništvu Edvarda Ćoze za 532 tisuće kune s PDV-a.

O projektima i njihovom značaju za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Zadarskoj i južnom dijelu Ličko-senjske županije će govoriti: Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, župan Božidar Longin,Ivan Knez, gradonačelnik Biograda te Dino Perović, direktor tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

Izgradnja pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Gračacu i Pagu značajan je dio Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje jer će se u njima obavljati prihvat i privremeno odlaganje nerazvrstanog komunalnog otpada te pretovar u vozila koja će otpad prevoziti u budući CGO. Na događanju će biti govora i o otvorenom postupku javne nabave za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje.