Tvrtka Boxkor d.o.o. iz Zagreba tajanstveni je kupac zgrade nesuđenog centra VOX-a kod Kauflanda. Kako je objavila predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo, Financijska agencija je dostavila sudu 31. kolovoza 2018. izvještaj o provedenoj elektroničkoj javnoj dražbi od 31. kolovoza na kojoj je najvišu ponudu na elektroničkoj javnoj dražbi za kupnju zemljišta s pripadajućom zgradom u izgradnji dao BOXKOR d.o.o. iz Zagreba, u iznosu od 7.044.998,01 kn, te da je ponuda valjana.

Jedini osnivač i vlasnik tvrtke je Pero Kordić iz Zagreba. Tvrtka je osnovana prije manje od pola godine, registrirana je za trgovinu i usluge s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna. U portfelju ovog poduzetnika nalazi se još nekoliko tvrtki, a ovdašnjoj javnosti najpoznatija je ona koja se bavi distribucijom klima uređaja, Frigo-kor, a suvlasnik je i u Tritehu, također tvrtki u području klimatizacijskih usluga. Prodajni prostor Frigo-kora u Zadru trenutačno se nalazi u dvorištu jedne obiteljske kuće na Putu Nina.

Kupcu je naloženo da u roku od 30 dana od pravomoćnosti rješenja uplati iznos preostale kupovnine od 4.238.998,81 kn na račun Financijske agencije, nakon čega će novac ući u stečajnu masu, kojom će dalje raspolagati stečajni upravitelj Branko Morić.