U četvrtak, 28. ožujka u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru održat će se radionica „Poticanje suradnje poljoprivrednika, ribara i nacionalnih parkova/parkova prirode" koju će voditi Robert Bačac, mag. oec.

Kroz radionicu će se obuhvatiti sljedeće teme: modeli suradnje poljoprivrednih proizvođača i NP/PP kroz integrirani pristup, modeli financiranja razvoja turističkih proizvoda za OPG-ove, brendiranje poljoprivrednih proizvoda i kako Park prirode i poljoprivrednici zajedno mogu osmisliti ponudu ruralnog turizma.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do 27. ožujka 2019. putem e-maila: [email protected] ili na broj mobitela: 099/596 84 61.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd" koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, a partneri su Grad Biograd na Moru, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split i Hrvatska gorska služba spašavanja. Ukupna vrijednost projekta je 21.787.053,37 kn, od čega su ukupno prihvatljivi troškovi 15.007.949,37 kn. Za bespovratno sufinanciranje odobrena su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 12.756.756,96 kn, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira projekt u iznosu od 1.400.756,25 kn. Trajanje projekta je do 4. veljače 2021. godine. Cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju lokalnih zajednica i njihovih ekonomija održivim korištenjem i aktiviranjem iznimnih vrijednosti i potencijala prirodne baštine na širem području Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.