Nakon pokretanja stečaja nad tvrtkom Vigens i njezinom sestrinskom tvrtkom Vigens Invest, krenula je velika rasprodaja imovine, kojom najveći vjerovnik Zagrebačka banka namjerava podmiriti dugovanje od preko 60 milijuna kuna, a s njom i ostali vjerovnici, koji također potražuju 10-ak milijuna kuna.

Tek ovih dana prikupljene su informacije u svoj imovini koje su ove dvije tvrtke imale, kao i njihova vrijednost. Na najvrjednijim nekretninama upisano je založno pravo Zagrebačke banke, a na dijelu njih i u korist Vencija Medića.

Najvrjedniji je sam kompleks gospodarske farme u Ninskim Stanovima, koji je procijenjen na 44 milijuna kuna. S obzirom da nije izgledno da će se u kratkom roku naći kupac koji će izdvojiti toliki novac za gospodarsko zemljište, već na prvoj dražbi cijena je snižena na 33 milijuna kuna, a dođe li do četvrte dražbe, cijeli će se kompleks moći kupiti za jednu kunu.

Interes bi zato kupci mogli pokazati za atraktivno zemljište u uvali Prtljug na otoku Ugljanu. Riječ je o oko 45 tisuća kvadrata u građevinskoj zoni te još 20 tisuća kvadrata poljoprivrednog zemljišta.

Lokacija je u građevinskom području turističko-ugostiteljske namjene, te je u njoj planirano turističko naselje TNB Prtljug. Vigens Invest ga nije uspio privesti svrsi, ali bi netko s dovoljno novca i planova lako mogao oplemeniti ovaj dio Ugljana. Tržišna vrijednost zemljišta je između 4 i 6 milijuna eura, ovisno o razlikama u dvije provedene procjene, no sasvim je sigurno da će se u postupku stečajne prodaje kompleks moći dobiti i povoljnije nego li je procijenjen.

Šumsko zemljište u Ninskim Stanovima površine 17.267 m2 prodaje se za 7,9 milijuna kuna, no na njemu založno prvo ima Venci Medić, jednako kao nad kućom u Zemuniku, vrijednom 1,9 milijuna kuna. Građevinsko zemljište u Kožinu Primorje površine 1.280 m2, stotinjak metara udaljeno od mora, vrijedno je 256.400 eura, a prodaje se i nedovršeni hotel u istom mjestu vrijedan oko 6 milijuna kuna. Radi se o nedovršenom objektu, započetom u 90-im godinama prošlog stoljeća, u kojem je na oko 1.800 kvadrata planirano 25 spavaćih soba, recepcija, restoran, multifunkcionalne sale...