U sklopu projekta „AlterNET - Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području" ovog će se petka, 20. prosinca u Pridrazi održati događanje „Info dan: Dan za razvoj". „Info dan" gostuje kod manifestacije Božićni sajam u Pridrazi, a počinje u 15 sati na Trgu Stjepana Radića 1 ili u slučaju kiše u prostorijama OŠ braće Radić. 

Cilj „Info dana: Dan za razvoj" je što većem broju ljudi predstaviti dosadašnje rezultate projekta, a prije svega predstaviti osobe koje su u sklopu projekta završile osposobljavanje za knjigovođu-računovođu za OPG-e te edukaciju za izradu poslovnih planova za potrebe prijave projekata na mjere iz Programa ruralnog razvoja. One će biti predstavljene putem tiskanog letka koji će zainteresiranima biti podijeljen na info štandu. Za posjetitelje štanda predviđeni su i prigodni promotivni pokloni, te obrok i osvježenje, a nastupit će i KUD Luzarica iz Pridrage. 

Ovo je četvrti od osam planiranih info dana koji će se održati u svakoj od osam jedinica lokalne samouprave u kojima se projekt provodi. Do sada su održani na području grada Obrovca, te u Polači i Gračacu, a predstoje još u Benkovcu, Pakoštanima, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar" u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt AlterNET, vrijedan 957.059,31 HRK, u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.