Koestlin je danas na Zagrebačkoj burzi izvijestio kako je kao vlasnik dionica zadarske Maraske zajedno s drugim vlasnikom Saponijom iz Osijeka, s kojoj drži preko 90 posto udjela u tvornici, započeo pregovore o prodaji tih dionica sa zainteresiranim potencijalnim kupcem.

Pregovori još nisu zaključeni, ali je izvjesno očekivati da će se okončati sa sklapanjem kupoprodajnog ugovora, kažu iz Koestlina.

Širokobriješki poduzetnik Mirko Grbešić kao vlasnik navedenih tvrtki odlučio je svoje dotadašnje vlasništvo nad zadarskim proizvođačem napitaka preraspodijeliti stavljanjem u njihov portfej. Sedam godina nakon toga došlo je očigledno vrijeme za promjenu vlasnika.

Zagrebačka burza obustavila je u 15,02 sati trgovanje dionicom Maraske kako bi se investicijska javnost imala vremena upoznati s tom informacijom, a dionicu Saponije stavila u segment promatranja.

Maraska je proizvođač alkoholnih i bezalkoholnih pića sa sjedištem u Zadru, posebice visokokvalitetnih proizvoda na bazi višnje maraske, autohtone sorte višnje koja raste samo u podneblju zadarskog zaleđa. Prema podacima sa službene internetske stranice, ima 150 djelatnika.