Nakon ugovaranja dvaju velikih poslova na gradnji POS-ovih stanova na Crvenim kućama i u Biogradu došlo je do promjena na čelu zadarske građevinarske tvrtke Lavčević. Dosadašnji direktor Goran Miloloža podnio je ostavku i izašao iz vlasničke strukture, a za novog direktora imenovan je Ivo Rako.

Kao dio poslovnog sustava, Lavčević je u Zadru godinama djelovao kao zasebna jedinica. Nakon odlaska Milolože jedini preostali vlasnik je matični splitski Lavčević, koji je pak u većinskom vlasništvu Montmontaže.

Tvrtka je zahvaljujući uhodanom poslu, školovanim inženjerima i tehničarima za gradnju objekata u visokogradnji i niskogradnji, ali i vlastitoj proizvodnji tucanika iz kamenoloma i betona, na natječajima često konkurirala s cijenom koju nisu mogli pratiti drugi ponuđači. Tako su za gradnju 100 POS-ovih stanova na Crvenim kućama ponudili cijenu od oko 39 milijuna kuna, dok je prva sljedeća ponuda bila 46,2 milijuna.

Do promjena je došlo i na čelu još nekoliko tvrtki koje djeluju u Zadru. Nakon odlaska Agrona Beriše, koji je prešao u Liburnija riviera hotele, novi član uprave Falkensteiner postao je Till Gero Helmut Schäfer. Berišinu ulogu predsjednika Nadzornog odbora Hotela Punat preuzeo je Otmar Michaeler.

Marija Grgić Bukovac nova je direktorica grupacije Mepas, u okviru koje posluje zadarska Maraska. Tvrtku u vlasništvu širokobriješkog poduzetnika do sada je vodio Petar Oršanić. U samoj Maraski nema promjena, te na njenom čelu ostaje Stipe Bevanda.