Ispred poduzeća "Alumont" održan je prigodan program povodom završetka izgradnje poslovno-proizvodnog objekta u poslovnoj zoni Lonići-Bibinje, na temelju EU projekta „Izgradnja poslovno proizvodne zgrade poduzeća Alumont d.o.o. Zadar".

Alumont d.o.o. posluje u Zadru na adresi Put Petrića 52 A i bavi se izradom i ugradnjom aluminijskih, metalnih, PVC i staklarskih proizvoda. Tvrtka je otvorila svoja vrata i pokrenula proizvodnju 1997. godine. Predmet poslovanja je izrada i montaža ALU i PVC elemenata u obliku aluminijskih vrata, balkonskih vrata, kliznih stijena, grilja i roletnih te strukturalnih i polustrukturalnih fasada, zatim izrada i montaža strukturalnih i kontinuiranih fasada, piramida i svjetlarnika.

- Tržište i povjerenje klijenata širom Hrvatske osvojili smo kontinuiranim stručnim i praktičnim osposobljavanjem naših djelatnika kod najvećih svjetskih proizvođača aluminija. Time smo osigurali ponudu PVC i ALU stolarije koja predstavlja sintezu najnovijih tehnoloških rješenja, dugogodišnjeg iskustva i vrhunske kvalitete. Svoj rad uskladili smo s međunarodnim normama upravljanja kvalitetom prema ISO 9001 i upravljanja okolišem prema ISO 14001. Naša vizija je nastaviti dugogodišnju tradiciju proizvodnje sljedeći nove trendove, tehnologije i izazove na tržištu nudeći kvalitetne proizvode i usluge našim kupcima. Upravo je projekt „Izgradnja poslovno proizvodne zgrade poduzeća Alumont d.o.o. Zadar" uvelike pridonio prekretnici ka ostvarenju naše vizije, stoji u priopćenju.

Poduzeće Alumont d.o.o. Zadar izvršilo je prijavu projekta „Izgradnja poslovno proizvodne zgrade poduzeća Alumont d.o.o. Zadar" na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP" iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Prijavljeni projektni prijedlog zadovoljio je sve faze postupka dodjele bespovratnih sredstava te je poduzeću Alumont d.o.o. odobreno sufinanciranje projekta. Sukladno tome, u rujnu 2020. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe prijavljenog projekta.

Svrha projekta je povećanje kapaciteta proizvodnje ALU i PVC stolarije za najmanje 80% u drugoj godini od provedbe projekta uz jačanje vlastitih operativnih i upravljačkih kapaciteta, povećanja kvalitete radnih uvjeta i održanja dosadašnje kvalitete isporučenih proizvoda i usluga. Specifični ciljevi poduzeća su povećanje regionalne konkurentnosti poduzeća kroz povećanje prihoda od prodaje za najmanje 80%, zapošljavanje najmanje 22 dodatna zaposlenika i uspostava izvoza u drugoj godini nakon provedbe.