Zadarski Turisthotel imao je gotovo pretpandemijsku turističku godinu, pokazuju financijski rezultati objavljeni za treće tromjesečje na Zagrebačkoj burzi. U prvih devet mjeseci godine, u kojima se odvija sav značajan turistički promet, ostvareno je 648.576 noćenja, 94,4 % više nego prethodne godine te 23,1% manje nego u 2019. godini. No kako je ponuda sve kvalitetnija, to se odrazilo i na prihode, koji u prvih devet mjeseci iznose 244 milijuna kuna. U odnosu na prošlu godinu to je rast za 73 posto, a samo 18 posto manje nego u 2019. godini. Operativna dobit iznosi 106 milijuna kuna te je za svega 2,8% manja nego 2019. godini.

- Ostvarenim rezultatima za ovogodišnje 9-mjesečno razdoblje možemo biti jako zadovoljni, što je ohrabrujuće i poticajno i za sljedeću godinu. Može se reći da se turizam pokazao mnogo otporniji od raznih predviđanja , jer u pojedinim mjesecima , posebno u kolovozu, sve je izgledalo „skoro kao normalno". To je, prvenstveno iz razloga što se postigla veća globalna cijepljenost stanovništva, sukladno čime su popustila i razna ograničenja, što je rezultiralo većim putovanjima i dobrim turističkim brojkama. I ostale okolnosti su nam pogodovale, kao što su blizina emitivnih tržišta, te smo više auto destinacija , a zbog korone manje se putovalo avionima, naročito, na daleke destinacije, navodi se u izvješću što ga potpisuje tročlana uprava - Rikardo Hesky (predsjednik), Danka Nekić i Ante Barić.

Za razliku od prvog i drugog kvartala, gdje je utjecaj pandemije još uvijek bio jak, pa su izostali i rezultati, početkom sedmog mjeseca počeo je jači dolazak gostiju. Zdravstvena sigurnost gostiju bila je od izuzetne važnosti te su u Turisthotelu uvedeni obvezni sigurnosni protokoli za sve turističko-ugostiteljske objekte.

- S obzirom na navedene okolnosti, još uvijek prisutnu pandemiju i u 2021. godini, grupa Turisthotel s ostvarenim rezultatima može biti zadovoljna, zaključuje uprava.

U samom turističkom naselju Zaton ostvareno je 639.814 noćenja, što je za za 22,8% manje od 2019. godine. Glavna emitivna tržišta su Njemačka (31,3%), Poljska (19,2%), Nizozemska (8%), Austrija (7,2%), itd. Hrvata je ove godine bilo oko 5 posto. U boutique hostelu Forum ostvareno je 8.762 noćenja.

Investicije su odgođene zbog velike neizvjesnosti oko pandemije COVID-19, ali se radi na projektima koji bi mogli ići u realizaciju slijedeće godine, ako bude bolja situacija s pandemijom. Da u Turisthotelu misle ozbiljno pokazuje i oglas u kojem već sada, s 10 posto popusta, prodaju aranžmane u 2022. godini. Nadamo se, rekordnoj do sada.