Pozitivni gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji nastavljeni su i u drugom mjesecu 2022. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana veljače u Zadarskoj županiji imali smo gotovo 57 tisuća zaposlenih (56.956) odnosno 1.845 (3,4 posto) više nego na isti dan godinu ranije te čak 3710 zaposlenih više u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu.

- Trebamo biti vrlo zadovoljni ovim brojkama, pogotovo jer imamo gotovo četiri tisuće zaposlenih više u odnosu na 2019. godinu. Naravno da uvijek trebamo težiti još boljem te je na svima nama i dalje zadatak činiti sve preduvjete da gospodarska slika naše županije iz dana u dan bude sve bolja, poručio je župan Božidar Longin, najavivši da će se na županijskoj razini nastaviti s mjerom subvencije kredita poduzetnicima za investicijske projekte, a u tekućoj godini uvest će se i nova mjera sufinanciranja otvaranja start-up tvrki.

Zadarska županija, u okviru svojih mogućnosti, potiče razvoj poduzetništva i gospodarstva. Zbog subvencije Zadarske županije naši poduzetnici koji su temeljni nositelji poslovne aktivnosti imaju najnižu kamatnu stopu (cca 1%) kada ulaze u investicijske projekte. S obzirom da su niske kamatne stope jedan od najvažnijih uvjeta za investicijski rast svakako ćemo nastaviti subvenciju kamata na investicijske kredite, jer se to pokazalo konkretnom mjerom pomoći gospodarstvu.

Zato je u međuvremenu i povećan kreditni potencijal za investicijske projekte, ističe se u analizi Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.
Broj zaposlenih osoba u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno je porastao. Primjerice, u odnosu na 2014. godinu taj se broj povećao za više od 11 tisuća (11.131 ili 24,3 posto) s trendom daljnjeg rasta. Dobre brojke zabilježene su i na nacionalnoj razini pa je broj zaposlenih u RH na dan 28. veljače 2022. godine veći nego na isti dan prošle godine i to 36.629 ili 2,4 posto.