Još od 2018. godine kad je otvoren hotel Teatro Verdi, najavljuje se otvaranje novih hotela u Zadru od kojih neće biti ništa ni ove turističke sezone. Vlasnici Teatra Verdi, zadarska poduzetnička obitelj De Lorcco, u zakupljenom prostoru, nekadašnjem Domu Tankerske plovidbe za šest mjeseci radova otvorili su hotel s četiri zvjezdice u kolovozu te uhvatiti dio turističke sezone

Hotel Maričić kako se počeo raditi krajem 80-ih prošlog stoljeća stao je, na izgled pri samom završetku i opremanju da bi se otvorio hotel Miramar s 4 zvjezdice.  S obzirom na nestašicu radne snage, moguće je da se taj hotel otvori tek u rujnu. Hotel će ima i bazen te vlastiti restoran, a okoliš je još uvijek polugradilište. Zašto se tamo ništa ne događa ovog ljeta, odgovor je nedostupan. Vlasniku Veljku Maričiću očito se ne žuri nakon što je 40 godina taj objekt figurirao kao "onaj novi hotel na Kolovarama".

U hotelskoj priči u Zadru prsta ima i korona. Ona je zaustavila obnovu nekadašnjeg hotela Beograd na Liburnskoj obali iz koje su iseljeni svi podstanari.  Hoteli Zadar kao vlasnici  te zgrade koja je iznutra porušena, trebali bi na jesen nastaviti s uređenjem  kako bi se kao hotel još uvijek nepoznatog imena, otvorio iduće sezone.

Iako  je najavljeno da će to biti hotel s tri zvjezdice, ispostavilo se da će imati četiri i da će se zvati Hotel A mare. Prema najavi iz lipnja trebao otvoriti 1. srpnja. Kako stvari stoje na gradilištu nekadašnjeg hotela Iž, teško da će to biti i 1. rujna.
Gdje je zapelo, to znaju investitori iz Green Tech Group, odnosno obitelj građevinskog poduzetnika Mladena Ninčevića.

Godinama zapušten vojni hotel ipak se preobrazio iz ružnog pačeta u bijelog labuda. Sa zelenilom na trgu uz koji se nalazi i nekadašnji a vjerojatno i budući restoran, ta je površina javne namijene oplemenjena.