Marikomerc grupa, poznata po visokokvalitetnim morskim proizvodima održala je nezaboravan događaj Oyster Perpetual u kojem je predstavila svoj najnoviji inovativni proizvod - smrznutu jadransku kamenicu. Projekt kamenice razvijen je u suradnji s odjelom za agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru. Smrzava se tekućim dušikom i skladišti na -60 C kako bi se postigla dostupnost kamenice kroz cijelu godinu, uz zadržavanje najbolje kvalitete.

Više od 500 najvećih kupaca sudjelovalo je u ovom događaju i imalo priliku isprobati manji dio Marikomercovog premium brenda Perla HoReCa asortimana s jedinstvenom ponudom proizvoda kao što su Carpaccio od hobotnice, kozice i sipe, bakalar namočen očišćen te mediteranska fritura. Najkvalitetniji proizvodi Marikomerc grupe bili su približeni kupcima u restoranskom menu-u njihovog Chefa Tomislava Karamarka, kao i kroz street food verziju u suradnji s partnerima i velikim stručnjacima - Picnic mingle & fun.

Ovaj zabavni i edukativni događaj označio je optimistično otvaranje sezone 2023., od koje se očekuje samo najbolje.

Marikomerc grupa predstavila je i ostale tvrtke koje su dio njihove grupe, kao što su MLS, tvrtka koja nudi logistička rješenja u hladnom lancu diljem Republike Hrvatske i DI Maris maloprodajni lanac ribarnica u urbanim sredinama.

Marikomerc grupa je također predstavila svoj angažman u društvenoj odgovornosti i podršci ženskom poduzetništvu. U sklopu događaja, predstavljena je priča o suradnji Marikomerc grupe i Facol designa. Marikomerc se zalaže za ravnopravnost žena i muškaraca kroz zastupljenost žena na managerskim pozicijama, a trenutno je udio žena na takvim pozicijama 37%. U čast ženama, sve djelatnice Marikomerc-a su nosile bijelu košulju i maramu zadarskog brenda s inspirirajućom porukom "There is no limit to what we, as women can accomplish".

Projekt fotonaponskih elektrana koji opskrbljuje više od 50% potreba za električnom energijom samo je jedan od brojnih primjera održivog poslovanja Marikomerca. Grupa također provodi savjesno odvajanje otpada, razvija proizvode s ekološkom ambalažom iz recikliranih materijala te posjeduje brojne certifikate poput MSC i ASC za proizvode ribarstva iz održivog ulova i uzgoja.

Kao jedna od vodećih tvrtki u sektoru, Marikomerc grupa ima važnu ulogu u zaštiti okoliša i očuvanju resursa. Njihov fokus na ekološku održivost, ali i na promicanje ravnopravnosti spolova i ulaganje u razvoj svojih zaposlenica, čini ih liderom u modernom poslovanju.

Kao ponosni nositelj jamstvenog žiga „Živjeti zdravo", Marikomerc surađuje sa Zavodom za javno zdravstvo s ciljem promoviranja pravilne prehrane i jačanja svijesti o važnosti nutritivno vrijedne hrane. Marikomerc također posjeduje certifikate IFS Food i ISO 9001 kojima se osigurava maksimalna sigurnost hrane i upravljanje kvalitetom.

„Naša Grupa uvijek teži najvišim standardima u svim svojim poslovanjima, a ovaj projekt je savršen primjer toga. U svjetlu ovog uspjeha, nastavljamo s radom na daljnjem razvoju i poboljšanju našeg poslovanja. U ime Marikomerc grupe želimo izraziti veliku zahvalnost svima koji su sudjelovali u našem projektu. Odaziv ovom projektu i motivacija sudionika pokazale su nam da smo okruženi ljudima koji dijele našu viziju i vrijednosti", izjavio je predsjednik Uprave, Ivan Dell`Orco

Marikomerc grupa ostaje posvećena razvoju inovativnih i održivih rješenja te nastavlja graditi svoju prisutnost na tržištu i pružati vrhunsku kvalitetu usluga i proizvoda.