ZADAR – Tingul od domaćeg pivca, maneštrun, srdele i čevapčići – samo su dio ponude koja se mogla namirisati, ali i okusiti na brojnim punktovima za Varošku feštu.
Za razliku od uobičajene prakse koja pod 'feštu' podrazumjeva binu, pjevača i obližnje štandove s pivom, Varoška fešta preuzela je nešto drugačiji model; feštanje na svakom koraku, na način da je svaki pojedini kafić preuzeo odgovornost za svoj dio Varoši.
U organizaciji 20. po redu Varoške fešte sudjelovali su Downtown, Arkada, Zodiac, Inside, 72, Corso, Jazz, Dolcevita, Sirius, Time, Rio, Lotus, Kantun, Dišpet, Kult, Stomorica, Toni, Đina i Borgo, a da se radi o subotnjoj večeri drugačijoj od ostalih pokazala je i prigodna rasvjeta postavljena na potezu od Četiri kantuna do Stomorice.
Za mesnu ponudu pobrinuo se caffe Jazz koji je na ponudi imao ražnjiće i pivo, dok su se pored Tonija pekle srdele. Stomorica, karakteristična po morskim specijaltetima, svojim gostima je nudila sredele u maslinovom ulju, lignje i sendviče od sira, a caffe Kult se pak pobrinuo za prigodnu dalmatinsku dekoraciju, objesivši na 'tiramolu' gačice, krpe i majice. No, možda su ipak najbolje prošli gosti kafića Kantun koji su mogli isprobati tingul od domaćeg pivca i maneštrun – i to sve mukte, ponosno je otkrio njihov kuhar.
Također, niti ova Varoška fešta nije mogla proći bez zadarskog pjevača Bepa Matešića koji je u sitne noćne sate zabavljao brojne goste sa svojim glasovnim mogućnostima, no ne u Varoši, već u svojoj omiljenoj 'štaciji' – kafiću Aba.