ZADAR – Nakon utrke kaića i gusarske bitke pored gradskog mosta centar događanja posljednjeg dana manifestacije Zadar more preselio se u obližnji Maraschino bar gdje se u popodnevnim satima održavao pravi modno-kulinarski ‘show’.
Bilo je tu i pokazivanja ‘mudanata’, dizanja nogu u nebesa, ali i isprobavanja brancina na čak sedam načina. No, da krenemo ispočetka. Zadrane koji su se slučajno ili namjerno zatekli danas na terasi Maraschino bara zabavljala je svestrana grupa Redikul sa Šolte. Redikuli su tako imali štošta pokazati, počevši od hula-hula pokreta, ali i Linđo poskočica.
Također, održana je i modna revija koja je sadržavala tri izlaza s različitim tematikama. Prvi izlaz na pistu prošao je pod motom ‘postelja’, pa tako nije izostalo niti raznoraznih rekvizita poput termofora, novina, ali i vrčina.
Demonstriran je i odlazak u polje, no najviše smijeha izazvao je defile ‘Misa u nedilju’. Bilo je tu zaista svega, pa je tako pistom prodefilirala i domaća verzija Wivienne Westwood, a mogao se osjetiti i utjecaj Jean Paul Gaultiera.
Paralelno s ‘modnim programom’ na terasi, unutar bara se pak odvijao kulinarski ‘show’, a koji je uključivao pripremu brancina na različite načine. U pripremi je sudjelovalo sedam restorana iza Zadra i Zadarske županije – Kornat, Zadar, konoba Basa iz Kali, novaljski restoran Bok, restoran hotela Bastion i Maraschino, a brancin se mogao isprobati u umaku od kozica kapara i šampanjca, na podlozi od palente, ali i u umaku od koromača. Dakako, sve pripremljeno ubrzo je i ‘počišćeno’.