"Mediteranski blues" naziv je izložbe fotografija zadarske autorice Tanje Belić. Otvorenje izložbe bit će u utorak, 8. siječnja u 17 sati, u predvorju Gradske knjižnice Zadar-Arbanasi. Belić će izložiti tridesetak fotografija.

Tanja Belić je rođena 12. travnja 1981. godine u Zadru, gdje je završila srednju medicinsku školu. Od malih nogu gaji ljubav prema fotografiji, a intezivno se fotografijom bavi zadnjih desetak godina, izričito za svoj gušt, te inspiraciju najviše pronalazi u dalmatinsko-morskim motivima. Stare brodice, odrazi neba na glatkoj površini mora, ruzinave bitve, cime, mreže, pa čak i mačke u starim, bodulskim dvorištima, sve je to u fokusu autorice koja na taj način nudi pogled u detalje jedne nostalgične priče o mediteranu kojega u poplavi suvremenih fenomena sve manje zapažamo. Fotografski izraz Tanje Belić tako postaje svojevrsna vremenska kapsula koja otima zaboravu mediteranski blues! 

Do sada je sudjelovala na šest skupnih izložbi, zajedno sa članovima grupe Adriatic Artists, no ovo joj je prva samostalna izložba.