U petak, 16. travnja, u sklopu događanja ZaPis & gosti u Gradskoj knjižnici (dvorište ili multimedijalna dvorana) predstavit će se Luiza Bouharaoua.

Luiza Bouharaoua (Split, 1985.) diplomirala je kroatistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Splitu. Osnivačica je i koordinatorica organizacije Skribonauti, gdje osmišljava i provodi književne i umjetničke programe za zatvorenike/ice u zatvorima i kaznionicama diljem Hrvatske. Vodi čitalački klub i radionicu kreativnog pisanja u ženskoj kaznionici u Požegi te filmski program Kino Sloboda u ženskoj kaznionici u Požegi i muškoj kaznionici u Popovači.

Uvrštena je u regionalni zbornik Izvan koridora - najbolja kratka priča (VBZ, 2011.) i antologiju hrvatske mlade proze Bez vrata, bez kucanja (Sandorf, 2012.). Dobitnica je regionalne nagrade za kratku priču Ulaznica (2017.) te nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis autora/ice do 35 godina (2017.). U lipnju 2019. objavljen je njen prozni prvijenac Jesmo li to bili mi (Jesenski & Turk, 2019.).

Susret u Zadru trajat će od 18:00-19:30, a moderirat će ga Zoran Kačanić. Organizator događaja je Udruga Zadarski pisci ZaPis.