U četvrtak, 13. svibnja s početkom u 20 sati na Večernjoj sceni Kazališta lutaka Zadar igrat će se autorski projekt Bojana Bana, Filipa Severa i Lea Rafolta pod nazivom "Me`med".

"Me`med" je diplomski rad Bojana Bana i Filipa Severa u sklopu studija Neverbelnog teatra, a temelji se na romanu Semezdina Mehmedinovića i prva je dramatizacija tog djela u Hrvatskoj. Glavni lik ovog romana i predstave je pisac koji doživljava srčani udar. To je autobiografski roman koji progovara o raznim problemima; strahu od gubitka sjećanja, starenja, tijela i neposlušnosti organa, života emigranta i odnosa lokalnog stanovništva prema njima, odnosa oca i sina (pjesnik - fotograf), nemogućnosti zadržavanja uspomene, razlici u percepciji svijeta književnika i fotografa (sukob pisane, govorene riječi i vizualnog medija kao što je fotografija).

Upravo ovo zadnje možda je jedan od ključnih motiva u samom radu. Veliki, lirsko-prozni tekst je u odnosu s izraženim vizualom i fizikalitetom dvojice izvođača, koji prolaze sve faze; od nijekanja, preko ljutnje/frustracije, do pomirbe i obnavljanja odnosa za koje likovi misle da su važni za nastavak života.

REŽIJA I DRAMATIZACIJA: Leo Rafolt, Bojan Ban i Filip Sever
UMJETNIČKI SAVJETNIK: Matija Ferlin
MAJSTOR TONA I RASVJETE: Hana Schönfeld
IGRAJU: Bojan Ban i Filip Sever

Cijena ulaznice 40,00 kuna, za studente i umirovljenike 20,00 kuna.