Nakon kraće pauze, Zadarski plesni ansambl nastavlja sa održavanjem edukativnih radionica namijenjenim plesačima suvremenog plesa. U petak i subotu, 14. i 15. svibnja radionicu će voditi plesni umjetnik Marin Lemić, u plesnoj zajednici vrlo popularan nagrađivani plesač i koreograf. Ovaj Zadranin je zasigurno zvijezda hrvatske plesne scene i uvijek je voljan podijeliti svoje znanje i iskustvo sa zainteresiranim plesačima kojih je u Zadru sve više i više, te na taj način u svome rodnom gradu unaprijediti poimanje plesne umjetnosti.

Sadržaj radionice je pod utjecajem različitih stilova s kojima se Lemić kao plesač susretao s raznim koreografima i pedagozima različite umjetničke estetike. Iz tih iskustava obogaćuje vlastitu kreativnost koju koristi za improvizacijske tehnike koje se fokusiraju na koordinaciju i mobilizaciju kralježnice, zglobova, cijelog tijela u prostoru i vremenu. Istražuje različite ritmičke obrasce kroz razne strukturirane plesne sekvence koristeći podnu tehniku, floorwork. Fokus je također na disanju, muzikalnosti i osvještavanju cijelog tijela te pronalaženju vlastite slobode kroz autentičan plesni izraz.

Marin Lemić rođen je u Zadru 1986. godine gdje započinje svoje plesno obrazovanje u Glazbenoj školi BlagojeBersa na Odsjeku za klasiči balet. Nakon završetka srednje škole seli se u Zagreb gdje nastavlja svoje plesno obrazovanje u profesionalnim ansamblima poput Studija za suvremeni ples i Zagrebačkog plesnog ansambla. Krajem 2008. godine upisuje plesnu akademiju u Amsterdamu (Amsterdamse Hogeschoolvoor de Kunsten - de Theaterschool). Od 2011. godine radi kao stažist u suvremenoj plesnoj kompaniji Noord Nederlandse Dans u Groningenu u Nizozemskoj. Iste godine diplomira na odsjeku suvremenog plesa na plesnoj akademiji Amsterdamse Hogeschoolvoor de Kunsten. Od 2011. do 2016. radi kao profesionalni plesač na raznim plesnim projektima u Nizozemskoj, potom u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u Njemačkoj kao dio suvremene plesne produkcije gdje radi s različitim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Club Guy and Roni, Alessandra Corti, Felix Berner, Sungyop Hong, Jo Stomgren, Danielle Desnoyer, Jose Navas. Trenutno je izvođač na brojnim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu s koreografima poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinka Lukčec-Kiko, Marjana Krajač, JasnČižmek- Tarbuk, Ana Mrak, Ida Jolić, Branko Banković i Matea Bilosnić.

Radionica se održava u petak, 14. svibnja od 18 do 20:30 sati, i subotu 15. svibnja od 10 do 13 sati. Broj polaznika je ograničen, a zainteresirani se mogu prijaviti putem facebooka Zadarskog plesnog ansambla ili na mail [email protected]

Edukativni program kojeg organizira Zadarski plesni ansambl održava se uz podršku Grada Zadra i Zaklade Kultura nova.