Voditeljica na otvorenju Glazbenih večeri u sv Donatu je stajala uz govornike, premda standardi voditeljskog posla nalažu da se povuče sa strane za vrijeme pozdravnog govora.

Osobito što se radilo o televizijskom prijenosu ceremonijala i samog koncerta na Forumu.  Zadranka Iva Rončević je napravila mali gaf iako već drugu godinu za redom vodi otvaranje Glazbenih večeri koje imaju status tradicije i najpoznatijeg zadarskog kulturnog događaja u nacionalnim okvirima.

Iva Rončević je angažirana od strane protokola gradske uprave koji ju je otkrio i za vođenje drugih manifestacija te svečanih sjednica Gradskog vijeća. Svoju je voditeljsku karijeru počela kao profesorica stranog jezika u Gimnaziji Franje Petrića, gdje redovno u paru vodi humanitarne koncerte na kojima sudjeluju učenici i nastavnici.

Od prije nekoliko mjeseci je postala i televizijsko lice na HTV-u. Zadarska voditeljica Iva Rončević vodi emisije vanjske produkcije Poslovni plan. Iskustvo u tom sektoru je stekla vodeći dodjele nagrada Županijske gospodarske komore.