Jučer se pred stotinama Zadrana otvorio još jedan Tuna Sushi and Wine festival koji se nakon nekoliko godina vratio u atraktivan prostor Arsenala. Ovaj predsezonski gastronomski, kulturni i turistički event okupio je brojne poznate Zadrane te pokojeg turista. Među posjetiteljima se šuškako da bi u posjet mogao doći i Milanović, no to se ipak nije dogodilo.
Osim direktorice TZ grada Zadra, Ive Bencun, koja je najavila i današnji nastavak programa na otvorenom na Trgu Petra Zoranića, na otvorenju je govorila Ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske, Nikolina Brnjac koja je kazala da su ciljevi festivala, osim promocije autohtonih poizvoda, zaštita okoliša i razvoj cjelogodišnjeg turizma.
Najveći aplauz dobila je prva tajnica u veleposlanstvu Japana, Kazuyo Kubohori, koja se prisutnima obratila s nekoliko rečenica na hrvatskom jeziku i istaknula da se više od 90 posto hrvatske tune izvozi u Japan.
Gala večera poslužena je u četiri slijeda na gornjoj etaži, a u prizemlju je na raspolaganju bio finger food. U ponudi je bila paleta ribljih jela, od ribljeg carpaccia, paštete od bakalara, salate od hobotnice, marinirane ribe do burgera i ražnjića od tune, a najpopularniji je definitivno bio sushi. Za namirnice su pobrinule tvrtke koje se bave marikulturom na zadarskom područlju – Pelagos Net Farma, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc.
Nakon što je poslužena hrana, oko 22 sata započeo je i koncert Danijele Martinović koji je malo podigao atmosferu ovog, u prvom redu, gastro događanja.