U mjestu Štrigova u Međimurskoj županiji danas je otvorena manifestacija Urbanovo- Dani vina u županiji Zrinskih na kojoj je Zadarska županija- županija partner.

Tim povodom župan Zadarske županije Stipe Zrilić i župan Međimurske županije Ivan Perhoč potpisali su Povelju o prijateljstvu koja predstavlja temelj buduće čvršće suradnje. Pozdravljajući nazočne na svečanosti otvaranja manifestacije župan Stipe Zrilić kazao je kako je Zadarska županija kada je riječ o vinarstvu u odnosu na razvijenost Međimurske županije, ipak još u povojima ali na dobrom putu uspjeha. „Zadarska županija izradila je dokument Županijska razvojna strategija na kojoj će se bazirati daljnji razvoj a u kojoj je jedna od glavnih smjernica razvoja upravo poljoprivredna proizvodnja i turizam. Te dvije grane želimo spojiti kroz plasman domaćih proizvoda u turističke svrhe i to je ono na čemu će županija ustrajati." -kazao je u Štrigovu župan Zrilić.

Zamjenik župana i predsjednik organizacijskog odbora manifestacije Urbanovo naglasio je kako se Međimurje kroz ovu manifestaciju pozicioniralo kao poželjna turistička destinacija, osobito u dijelu turističkih vinskih cesta koje su, kazao je, njihov najkvalitetniji turistički proizvod. Dodao je kako je izrazito zadovoljan suradnjom sa Zadarskom županijom te naveo kako se nada da će prehrambeni proizvodi iz ove regije kroz plasman u turizmu nači svoje mjesto i u Zadarskoj županiji.
Manifestacijom Urbanovo promovira se kultura pijenja vina uz degustacije vrhunskih vina i tradicionalne međimurske kulinarske specijalitete, a sve to na prepoznatljivoj Međimurskoj vinskoj cesti i njezinim vinskim kušaonicama. Manifestacija će se održavati vikendima u vremenu od 20. svibnja do 3. lipnja a program je namijenjen i struci i publici koja zna prepoznati kvalitetnu proizvodnju vina.

Ove godine program Urbanovog pripremljen je u suradnji sa Zadarskom županijom koja se publici predstavlja svojom bogatom turističkom i eno-gastronomskom ponudom. Na sajmu sudjeluje Udruga vinara i vinogradara Liburna koja okuplja 12 renomiranih vinara i vinogradara Zadarske županije, Maraska Zadar, Bodulica Ramov, Sandra Babac i Turistička zajednica Zadarske županije. U sklopu nastupa na manifestaciji Urbanovo izložene su fotografije Zadarske županije objavljene u nedavno predstavljenoj monografiji Zadarske županije kojom se promoviraju sve prirodne ljepote našega područja.

U posebnom programu, sutra (subota) 21. svibnja 2011. godine s početkom u 14 sati najavljeno je predstavljanje Zadarske županije uz nastup Bepa Matešića.
Molim Vas da u okviru svojih programskih mogućnosti popratite ovaj događaj.