Splitski HDZ nastavio se prepucavati sa SDP-om oko izjava Tomislava Karamarka na 23. obljetnici Hrvatske demokratske zajednice u Splitu, kada je on aktualnu vlast nazvao "crvenom peronosporom". Marina Jurjevića, čelnika splitskih SDP-ovaca, usporedili su s dugogodišnjim liderom Kube nakon što je i on Karamarku uzvratio da je "crna politička kuga".

- Iz nervozne reakcije šefa splitske partije Jurjevića, uz Fidela Castra, najdugovječnijeg živućeg komunističkog lidera u svijetu, očituje se uspaničenost i zabrinutost zbog veličanstvenog, izvanredno posjećenog skupa obilježavanja obljetnice HDZ-a, koji je samo potvrdio jačanje rejtinga i povratak povjerenja HDZ-u. S druge strane uspaničenost druga Jurjevića posljedica je strmoglavog pada rejtinga SDP-a na nacionalnoj razini, kao i iznimno slabog rejtinga splitskog SDP-a i njihovog kandidata za gradonačelnika. Dok crveni zmaj nemilosrdno bljuje ideološku vatru iz svih sedam glava: Milanovićeve, Jovanovićeve, Opačićkine, Stazićeve, Borzanićine, Antičevićkine, i same Jurjevićeve; Hrvatska pod njihovom vlašću doživljava potpuni gospodarski, socijalni i općedruštveni kolaps - priopćio je Petar Škorić, predsjednik GO HDZ Split.

Dodao je kako se Jurjeviću, kao i svojedobno predsjedniku Ivi Josipoviću, priviđaju nekakve "ustaške zmije". Podsjetio je kako je Jurjević s "drugovima i drugaricama" iz SDP-a i nakon demokratskih izbora i pobjede HDZ-a plesao Žikino kolo u splitskom hotelu Marjan za "29. novembar" i pozivao na očuvanje Jugoslavije.

- Dok cijela Vlada odlazi na skijanje ili putuje u Dubai, u SDP-u jedino Marin Jurjević nešto radi, nastavljajući svoje povijesne bitke, od Užica do Meksika, te pokazuje time da mu nijedan katolički i državni blagdan nije svet.

Marin Jurjević bi se najmanje trebao pozivati na civiliziranu i demokratsku Europu koja se obračunala sa „crnom kugom" prije pola stoljeća, jer dovoljno se samo prisjetiti kako su okužene i nevine likvidirali upravo njegovi drugovi na Daksi - poručio je Škorić.