I jučer kao i prije šest godina. Tišina, cvijeće i svijeće. Slika Stanova svakog 3. travnja u 16.30 sati.

Članovi obitelji, suigrači, prijatelji, navijači, izaslanstva nogometnih organizacija jučer su se okupili u tužnoj povorci na Stanovima i položili cvijeće i zapalili svijeće na mjestu strašne tragedije kakva se ne pamti u povijesti nogometa na ovim prostorima. Hrvoje Ćustić, tada 25-godišnjak, prije šest godina preminuo je od posljedica teških ozljeda zadobivenih nakon udarca u zid istočne tribine na utakmici Zadar - Cibalia odigranoj pet dana ranije.

Ovih dana svi govore o Hrvoju. I Danijel Subašić, koji uvijek ispod dresa nosi majicu s Hrvojevim likom, i Ante Mitrović, koji se od napadača u Zagrebu pretvorio u vratara, i Jakov Surać, Hrvojev suigrač, prijatelj, sumještanin, i Ferdo Milin i toliki drugi...

Nakon Stanova povorka se preselila na Hrvojev grob u Murvici nakon čega je služena sveta misa zadušnica. Prolazi tako i šesta godina, a mi ne zaboravljamo Hrvojev osmjeh, trku po lijevoj strani, žustrini u svakom startu... To je bio Hrvoje Ćustić, dvanaesti anđeo sa zadarskih Stanova.