Jučer je u organizaciji Sportskog ribolovnog društva „Pakoštane" iz Pakoštana održano prvo Otvoreno prvenstvo u lovu na lignje „Pakoštane 2015". Riječ je o natjecanju u lovu lignji iz brodice u kojem su sudjelovale ekipe sa do tri člana po jednom plovilu, a svaka se ekipa mogla koristiti s najviše tri alata. Natjecanje se održalo u akvatoriju Pakoštana.

Program je počeo u 10 sati okupljanjem i prijavom natjecatelja, kojih je bio popriličan broj. Prije nego li je lignjolov počeo, vrijeme se kratilo ukrašavanjem božićnog drvca pod morem i biciklijadom oko mista. 

Sam lignjolov počeo je u 14 sati a prijavljeni natjecatelji na moru su se zadržali do 17,30 sati. Na veliko veselje okupljenih mještana, krenulo je vaganje, a onda i ono najbolje - večera. Za najbolje natjecatelje bile su pripremljene nagrade: 1. izvanbrodski motor 5KS, 2. ribolovni štap i 3. ribolovni pribor i posebna nagrada za najmanju i najveću ulovljenu lignju. 

Najveći ulov ostvarili su Niko i Jure Šarin, drugo mjesto osvojili su Marko Štimac, Leon Juričini Dražen Marinović dok je treće mjesto osvojio Ivica Kapitanović. 

Večer je prošla veselo, uz dobru spizu i miomirise, te feštu uz trio Dalmatino i grupu Free Way.