U srijedu, 23. ožujka s početkom u 17,30 sati u prostoru COIN-a (Put Murvice 14) održat će se prezentacija crowdfunding kampanje prve hrvatske zadružne pivovare „Brlog".

Ovom prilikom predstavit će se mogućnosti crowdfundinga, kao jednog, još uvijek, nedovoljno poznatog načina financiranja projekata i kampanja uz želju da se mlade ohrabri i potakne da dobre poslovne ideje ne ostavljaju zaključane u ormaru.

Djevojke će govoriti o mogućnostima i važnosti zadruga, kako bi razbile mit o zadruzi kao o poslovnom modelu vezanom samo za poljoprivredu.

Pivarke zadružne pivovare "Brlog" Ana Teskera dipl. ing. preh. tehnologije i MajaŠepetavec predstavit će svoj projekt i dio onoga što je bilo potrebno da bi obistinile svoj san.

Na popularnoj internet stranici www.indiegogo.com, djevojke su 22. veljače sa svojom zadrugom pokrenule crowdfunding kampanju tijekom koje pokušavaju prikupiti sredstava koja će im omogućiti da u Zadru pokrenu prvu zadružnu mikropivovaru. Kampanja će trajati do 2. travnja i kroz nju će se promovirati craft pivo i društveno odgovorno poduzetništvo.

Hajdana Rukavina dolazi iz Zelene energetske zadruge (ZEZ), predstavit će projekt "Crowdfunding Academy" i upoznati prisutne s alternativnim izvorima financiranja. Crowdfunding Academy je neformalni edukacijski program o crowdfundingu i provedbi crowdfunding kampanja namjenjena svim inovativnim i kreativnim projektima.