Tijekom mjeseca rujna COIN coworking Zadar domaćin je skupini digitalnih nomada okupljenim oko zajedničkog cilja, a to je putovati, živjeti i raditi zajedno.

Oni se zovu WiFi Tribe i dolaze iz cijelog svijeta - SAD-a, Čilea, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva, Kolumbije, Njemačke, Brazila i Rusije. Bave se različitim profesijama poput tehnološkog inženjerstva, marketinga, grafičkog dizajna i dizajna odjeće, društvenim poduzetništvom, izradom web stranica i drugim.

Zajednica je to koju je u ožujku ove godine pokrenula Amerikanka Brittnee Bond zajedno s dvoje prijatelja, Diegom i Juliom. Ovakav način rada popularan je i učestao u Americi, a postaje sve primamljiviji i zaposlenima diljem svijeta. WiFi Tribe već je posjetio nekoliko zemalja, a netom prije Hrvatske mjesec dana proveli su u Italiji.

Upravo je coworking prostor COIN-a bio ključan čimbenik pri odabiru Zadra kao njihove sljedeće destinacije, budući da im je u njemu osigurana mogućnost neometanog rada i povezivanja s lokalnom poslovnom zajednicom.

Kako bi ih bolje upoznali, COIN coworking organizira „Večer s digitalnim nomadima WiFi Tribe" koja će se održati u srijedu 14. rujna 2016. godine u 19 sati u prostorijama COIN-a.

Na druženju s digitalnim nomadima posjetiteljima će biti predstavljeni koncepti coworkinga, colivinga i cotravellinga (rad, putovanje i zajednički život).

Nakon što nam se predstave i ispričaju ponešto o svom životnom stilu, imat ćete priliku družiti se s njima uz nastup zadarskog DJ-a Tome, piće dobrodošlice i catering.