Kada je krenula serija požara na dalmatinskoj obali, najažurnije izvještavanje pružala je Facebook stranica Vatrogasci - Oni su naši Heroji, na koju su vatrogasci iz cijele Hrvatske u realnom vremenu slali videozapise i fotografije vatrene stihije.

Malo tko zna kako iza stranice stoji Zvonimir Radaš, nekadašnji zapovjednik DVD Lišane Ostrovičke koji je 2011. stradao u prometnoj nesreći i ostao prikovan za invalidska kolica. To ga je, kaže, udaljilo iz aktivnog vatrogastva, uskače u kamion i "leti" na intervencije, ali ga nije spriječilo da i dalje s kolegama proživljava svaku intervenciju i bude tu da ljudima pokaže tko su vatrogasci i s čime se sve susreću.

- Priče ljudi o vatrogascima besposličarima, pijancima i sl. potaknule su me da napravim Facebook stranicu koja će koliko-toliko takve priče pobiti i pokazati tko smo zapravo mi. Stranicu sam nazvao "Vatrogasci - Oni su naši Heroji", zbog tog što ja smatram da su moje kolege Heroji i za mene će to uvijek biti. Okrutna sudbina me nije zaobišla, udaljila me od intervencija i toga da fizički mogu pomoć ljudima. Ali eto, ostao sam u vatrogastvu na ovakav način i ako Bog da jednog dana da ću se vratiti, poručuje Radaš.

Iako ovog ljeta nije gasio požare, Radaš je sigurno jedan od vatrogasnih junaka. Poželimo mu da jednog dana opet sjedne u kamion i "odleti" na požarište!