Nastavlja se niz vrlo vrućih kolovoških dana u kojima se postavljaju novi apsolutni temperaturni rekordi kao i oni za mjesec kolovoz. Jučer je gotovo u cijeloj zemlji zabilježen tzv. vrlo vrući dan, s najvišim dnevnim temperaturama iznad 35°C, prenosi CroMeteo.

U Zadru na meteorološkoj postaji Puntamika jučer je postignut aposlutni temperaturni rekord, najviša temperatura otkada se mjeri na ovom mjestu - 36.3°C. Dosadašnji rekord od 36.1°C zabilježen je 2. kolovoza 1998. i 22. srpnja 2015. Mjerenja se na Puntamici provode od 1961. godine.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i danas će biti sunčano i vrlo vruće. Uz umjeren razvoj oblaka u zaleđu, gdje će temperaturne vrijednosti ponovno biti i iznad 40 stupnjeva, postojat će mala mogućnost za pokoji pljusak u poslijepodnevnim satima. Noć i jutro bit će tihi, a danju će tek ponegdje puhati do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak.

I na jugu slično, sunčano i vruće uz uglavnom slab vjetar pa će more biti mirno ili malo valovito.

Iako će i idućih dana na većem dijelu Jadrana prevladavati sunčano vrijeme, u nedjelju te u noći na ponedjeljak bit će nestabilnije te će mjestimice biti nevera, ponajprije na sjevernom dijelu. U noći na ponedjeljak zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura s kojom će vrućina popustiti uglavnom na sjeveru.