Nakon što je donedavno vodstvo zadarskog ogranka HSP dr. Ante Starčevića podnijelo ostavke i ispisalo se iz stranke, a stranka ih nakon toga još i isključila iz članstva, provode se radnje za novo čelništvo ove stranke u Zadarskoj županiji.

- Slijedom priprema za V. Sabor koji će se održati 16. prosinca ove godine u Virovitici svoje nezadovoljstvo predviđenim pozicijama u stranačkoj hijerarhiji na neprimjeren, neprihvatljiv i neistinit način javno su prezentirali bivši stranački dužnosti u Zadarskoj županiji. Štiteći svoju političku dosljednost i integritet kao i program koji zagovara i provodi HSP AS kao stožerna i najsnažnija pravaška stranka u RH isti su promptno isključeni.

Politička trgovina i daljini pokušaji njihove medijske manipulacije ide njima na dušu i stranka se od bilo kakve daljnje korespondencije s njima ograđuje. Na prijedlog predsjednika stranke Hrvoja Ničea na telefonskoj sjednici Predsjedništva stranke jednoglasno je za koordinatora HSP AS u Zadarskoj županiji izabran predsjednik stranačkog Odbora za branitelja zadužen za Dalmaciju Slobodan Dević Pićo, stoji u priopćenju što ga potpisuje predsjednica Odbora za medije Natalija Bilić.